lauantai 28. helmikuuta 2015

Prinsessan vaipat


Pojan kaveri sai pikkusiskon ja perheessä ollaan kiinnostuneita kestovaipoista. Kaveri oli meillä eilen yökylässä ja oli illan aikana pakko pyöräyttää muutama pikkuvaippa siskolle vietäväksi. Edellisistä vaippaompeluista olikin jo aikaa! Kummassakin päällä trikoota, sisäpinnalla bambuhamppua ja välissä kerros ribbitrikoota ja imuina bambua ja mikrokuitua sisällä kiinteästi ommeltuna. Edessä ei ole kumpparia ja vain toiseen laitoin taakse kumpparin, koska vauva on vielä pieni ja turhia möhkyröitä ei tarvita. Kiinnitysneppareitakaan ei ole eli päälle voi laittaa napakat villahousut ja tarvittaessa vauvan peruspikkarit vaipan päälle pitämään vaippaa paikoillaan. Tai sitten voi laittaa kuorivaipan näiden päälle, tosin omaan makuun tämän tyyliset röyhelövaipat sopii paremmin villahousujen kanssa ja vaipat, joissa nivuskohdat ns. käännetty kuorivaipan sisään. Leikkasin kumpaankin vaippaan irralliset kuivaliinat sisään vielä, jotka eivät nyt kuvissa näy. 





sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Pojalle lapaset

8v. pojalle tein lapaset ja hän sai itse valita värit. 
Ei ehkä huisi värielämys äidin makuun, mutta parempi on, että tulevat käyttöön.
  No aina ei mene niin kuin piti. Piti siis saada kuvion ruksit pompsahtamaan ulommas pinnasta, mutta sinne ne upposivat aika lailla. Ajattelin, että jos kuvio olisi huomattavasti paksummalla langalla niin ne tulisivat esiin, mutta ei sitten. Ranneresori on kaksinkertaista Woolia ja puikot nro kolme koko työssä. Ohuiden puikkojen vuoksi ranteesta tuli kivan napakka. Ranteen jälkeen lisäsin silmukoita ja jatkoin yksinkertaisella harmaalla Woolilla, mutta kuviot tein kaksinkertaisella.
 
Vaikkei idea ulos pullistuvista kuvioista onnistunutkaan, niin ainakin lapasista tuli taipuisat (koska harmaa kuviokohdista yksinkertaista) ja kuvion lankajuoksujen ansiosta kuitenkin mukavan paksut. Jos olisin tehnyt koko työn kaksinkertaisella langalla, vähemällä silmukkamäärällä ja isommilla puikoilla, niin olisi tullut turhan ilmavat ja jos olisin tehnyt koko työn kaksinkertaisena ja ohuilla puikoilla niin olisi tullut aika tönköt. Jos taas koko työ olisi ollut yksinkertaisesta langasta niin lopputulos olisi ollut aika ohut. Eli lopputuloksessa jokin kiva oivallus kuitenkin alkuperäisestä ideasta huolimatta.

tiistai 17. helmikuuta 2015

Hattarasukat


Kaksinkertaisesta Pikkusisko-langasta tein lahjoitukseen sukkaparin, koko 38-39. 


Tällä kertaa tein nämä kärjestä varteen pöyröillä yksi sukka kerrallaan. Kaksi vaijerilla toimii kivasti, kun ei ole montaa lankakerää mukana, mutta jostain syystä saan langat todella solmuun (silloin kun toinen pää väristä tulee kerän sisältä ja toinen päältä) kierrosten edetessä ja totesin, että teen kaksi sukkaa kerralla vain, kun ns. yhdet langat mukana tai vaihtoehtoisesti jokaiselle lankapäälle erilliset kerät, jotta saan langat selvitettyä.





Sukansuihin tein tuollaisen piparimaisen reunan neulomalla 2 yhteen ja samalla luoden uuden silmukan lenkkinä ja väliin 2 normaalisti neuloten ja jälleen 2 yhteen ja uusi silmukka menetetyn tilalle heti perään. Neulotaan sitten vielä käänteen taakse beigen verran ja päättelyn jälkeen ommellaan erittäin löyhästi käänne, jotten sukansuusta tule liian kiristävä.

Tervetuloa vielä mukaan projektiin :)

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Digiprinttejä


Magnoliasta ja Troppisista linnuista tunikat koossa 110-116cm ja 4 kpl pöksyjä. Eipä mitään ihmeellisyyksiä malliltaan vaan antaa pääroolin printeille. Mukavaa vaihtelua nämä kuosit tyttöjen perusvaatteisiin.